В ръцете на министерството на здравеопазването е да реши дали маските

...
В ръцете на министерството на здравеопазването е да реши дали маските
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: МЗ ще реши дали маските да останат |

„ В ръцете на министерството на опазването на здравето е да реши дали маските на закрито ще останат ”.  Така депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание проф. Георги Михайлов коментира по Нова нюз различията по дебата дали маските да останат наложителни на закрити пространства след премахването на изключителната епидемиологична конюнктура.

„ Комплексът от противоепидемични ограничения, които 2 години се конфигурираха по всевъзможен метод в света, беше друг в обособените страни. В началото бе жигосан в България особено, и окарикатурен доста, шведският модел за справяне с пандемията. Но Швеция се оказа страната с минимум загуби във всеки аспект на живота - и във връзка с броя на умрелите, на загубите в стопанската система, както и във връзка с културните проблеми ”, заяви Михайлов.

Той уточни, че през днешния ден здравната комисия ще разисква два доста значими законопроекта, които имат национално значение.

„ Днес, на съвещанието на здравната комисия ще бъде разискван план, който е обвързван с измененията в закона за здравното обезпечаване, които касаят един доста сериозен въпрос. Става дума за бежанската вълна в България и опцията тези деца и дами да имат достъп до здравната система. Ще бъде разискван и законопроект по какъв начин можем да усъвършенстваме активността на цялата здравна мрежа - от доболнична помощ до болнично лекуване ”, съобщи заместник-председателят на здравната комисия в Народното събрание и също по този начин дефинира тези неща като въпрос на бъдеща полемика.

Проф. Михайлов бе безапелационен, че опазването на здравето и свързаната с него медицина са извънредно съществени фактори в живота и по думите му, когато се появи грипна зараза интервенциите се анулират, тъй като действително маската не може да резервира пациента в операционната от заразяване с грип.

Когато светът се разделя с COVID инфекцията и се разхлабват ограниченията е несериозно ние още веднъж да търсим мотив за скандал, счита проф. Георги Михайлов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР